دکتر غلامعلی حدادعادل در حاشیه نشست بنیاد سعدی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با بیان اینکه فکر تاسیس این بنیاد به سال ها پیش بر میگردد گفت: بنیاد سعدی رسما از یکسال پیش یعنی روز اول اردیبهشت 92 کار خود را آغاز کرده است و در این یکسال تلاش کردهایم تا مقدمات کار را از حیث تامین نیروی انسانی و تهیه و تدوین مقررات مورد نظر فراهم کنیم.
وی گفت: تلاش ما در سال اول معرفی بنیاد سعدی در داخل و خارج کشور بود و عده ای از نیروهای جوان را نیز برای کار جذب کردهایم و نمودار سازمانی و تشکیلاتی خودمان را به تصویب رساندهایم و آرام آرام کارمان را آغاز میکنیم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: در این نشست از چند ده نفر از کسانی که در طول سالهای گذشته تجربه حضور در کشورهای خارجی و تدریس زبان فارسی را داشتهاند دعوت کردیم و قصد داریم برای هر کشور و منطقه خاص یک شورای راهبردی مرکب از صاحب نظرانی که این تجربه ها را دارند ایجاد کنیم.
حدادعادل گفت: در این جلسه نیت و برنامههایمان را برای متخصصان آموزش زبان فارسی در خارج از کشور بیان کردیم و آنها نیز بعضا اظهارنظرهایی کردند و این قدم اول برای بنیادی چابک، چالاک و تخصصی است تا با علاقه کار آموزش زبان فارسی را در خارج از کشور به غیر ایرانیان و ایرانیان مقیم خارج از کشور به عهده بگیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در این راه امیدواریم دولت محترم نیز پشتیبانیهای لازم را از بنیاد سعدی به عمل بیاورد، چراکه این بنیاد مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی را دارد.
وی تاکید کرد: همه استادان دانشگاهها و علاقهمندان به زبان و ادب فارسی به این بنیاد کمک کنند.
حدادعادل تصریح کرد: هر جایی که زبان فارسی باشد ما هم هستیم؛ در خانه اگر کس است یک حرف بس است.